Kanneltalo kutsuu
Hyvää loppukesää Tanotorven lukijat! Tällä kertaa haluan antaa koko palstan verran tilaa Kanneltalon syksyn ohjelmien esittelylle. Esitystoiminnan osalta syksy alkaa komeasti. Saamme Kanneltaloon jälleen elokuussa koreografi Sari Palmgrenin Aidatut Unelmat -teoksen, jossa esitystä seurataan kävellen Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa. Teos alkaa Sitratorilta ja päätyy monien polkujen ja käänteiden jälkeen Malminkartanon omenatarhalle. Elokuun lopussa ehdimme käynnistämään kantaesityksemme Teatteri Quo Vadiksen Sisarelleni-esityksellä. Sisarelleni kuvaa kahta sisarusta, jotka ottavat ensiaskelia aikuisuuteen. Kaikki ei mene ihan niin kuin pitäisi, oikeastaan mikään ei mene nappiin. Siirtymäriitti aikuisuuteen ajautuu tuntemattomille ja levottomille urille.
Syyskuun alussa saamme nauttia Mielensäpahoittajasta, joka on Tuomas Kyrön luoma surkuhupaisa hahmo Mielensäpahoittaja ja poika -esityksessä. Päärooleissa ovat Esko Roine ja Aimo Räsänen. Syyskuussa Kanneltalossa ensi-illassa on Babylon – klovni vallankahvassa. Esitys käsittelee klovnerian kautta ajankohtaista #metoo-keskustelun nostamia valtakysymyksiä. Maamme tämän hetken nykytanssin suurtekijä Susanna Leinosen Dreams of Replay -esitys nähdään myös syyskuussa Kanneltalossa. Lokakuussa saamme vierailulle Reetta Honkakoski Companyn TÄÄLLÄ-esityksen. Teos täyttää näyttämön yhteisöllä: vastaantulijoiden muistoilla, kehojemme tarinoilla ja kuvitelluilla kokemuksilla. Röyhkeys-monologi saa niin ikään ensi-iltansa Kanneltalossa lokakuussa. Kirjailuja Ossi Nymanin Röyhkeys-romaani aiheutti ilmestymisensä jälkeen laajan valtakunnallisen kohun, sillä Nyman julisti nyky-yhteiskunnan suhtautumisen työntekoon mielivaltaisesti. Monologissa pohditaan ”onko työn tekeminen ainoa ihmisarvon mitta nyky-yhteiskunnassa?”. Marraskuussa pääsemme juhlimaan Eija Ahvon, Susanna Haaviston ja Esa Helasvuon kanssa Yhdessä 40v -konsertissa.
Kanneltalossa on syksyllä runsaasti perhetapahtumia. Lapsille järjestämme tulevana Taiteiden yönä Liisa Ihmemaassa -teemalla työpajoja ja esityksiä. Työpajoja on myös Kannelmäen nuorisotalolla. Iso haha susi on nukketeatteriesitys susista, hillosta ja pelon kohtaamisesta, joka saa ensi-iltansa syyskuussa. Esityksessä tutkitaan tuntemattoman pelkoa ja se tarjoaa lapsille välineitä peloista puhumiseen ja niiden kohtaamiseen. Timo Parvelan rakastettu Maukka, Väykkä ja Karhu Murhinen -lastenmusikaalin kantaesitys on marraskuussa. Lokakuussa Simo Aallon Jokeri Pokeri Box -hahmo on Kanneltalossa 40-v juhlakiertueella, joulukuussa Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri juhlivat 30-vuotista yhteistaivaltaan Tonttulan juhlissa.
Uutuutena Kanneltalossa on kahvilan stagen Lasten lauantain -ohjelma, jonne on aina vapaa pääsy – kuten kaikkiin muihinkin stagen tapahtumiimme. Lasten lauantain osalta stagelle on tulossa mm. Kanneltalon Design Day ja Pelimaailma -tapahtumat.
Lastenohjelman lisäksi kahvilan stagella jatkuu Maksuttomat maanantait -esityssarja. Monitaituri Claes Andersson trio & Andersson pitää pirunmoista meteliä stagella syyskuussa. Juurilla-klubi jatkaa Juki Välipakan ja The Rooty Toot Toot Bandin luotsaamina. Syksyn artistivieraat ovat Kikka Laitinen, Timo Turpeinen ja Jiri Nikkinen.
Paljon kiitosta saanut muusikko Mari Kätkän yhteislaulut jatkuvat syksyllä. Yhdessä lauletaan syksyn aikana neljästi. Näyttelijä Kati Outisen monologi Niin kauas kuin omat siivet kantaa tuo Kanneltalon aulaan työikäisen Allin, jolla on diagnosoitu muistisairaus.
Imperfecto-kollektiivin Flamenco Visions -illassa nähdään suomalaisista pitkän linjan flamencoammattilaisista koostuva trio, joka esittää espanjalaisen flamencon intensiivistä ja ilmaisuvoimaista perinnettä ammattitaidolla ja tuoreella pohjoismaisella otteella. Kuulin Kui Helizi Fado! on Kirsi Poutasen ja säveltäjä-pianisti Esa Helasvuon fado-konsertti.
Näiden lisäksi paljon muuta. Kuten galleriamme näyttelytoiminta, Geisha-tanssikonsertti, monumenttiadoptiotalkoot, klassikkokonsertit Kamari21 ja Fibo, Heart of Light -meditatiivinen hyvinvointi- ja tietoisuustapahtuma, Taideneuvola, Tavaranvaihtotori ja luennot, Ompelulanit ja klassikkoleffasarja, jossa keskiössä ovat tuoreemmat nk. uusklassikkot leffaskenestä.
Kanneltalon tapahtumiin lippuja saa edelleen hankittua Kannelmäen kirjastolta. Muista varata maksukortti matkaan, sillä käteisellä maksu ei valitettavasti onnistu. Lisää tietoa ylläolevista löytyy kanneltalo.fi-osoitteesta. Tämän lisäksi teemme Kanneltalolle oman esitteen, jossa kaikki yleisölle avoimet tapahtumat ovat esillä. Tämä saadaan painoasta viimeistään elokuun puolivälissä. Tapaamisiin – ja tervetuloa meille!
Ia Pellinen
040 168 6270, ia.pellinen@hel.fi